Uvodni razgovor – na razgovoru se objašnjavaju svi detalji vezani za čitav proces, odgovara se na pitanja i otklanjaju se sve eventualne nedoumice.
Uručuje se neophodna papirologija kako bi je Klijent mogao imati konstantno uz sebe. Počinjete sa pripremom video materijala ili taj dio radite sa nama.

Još uvijek niste zvanično u procesu… Pripremili ste video material i dostavili nam ga. Pregledamo materijal i pravimo procjenu vašeg kvaliteta, nivoa na kom se u Americi,Turskoj i Italiji  možete takmičiti kao i očekivanog iznosa stipendije tj. sume novca koja ce vam biti neophodna ukoliko je naša procjena da nećete dobiti punu stipendiju. Sve ove procjene su okvirne, rade se na osnovu dugogodišnjeg iskustva i ne moraju biti stoprocentno tačne. Donosi se odluka o prijemu u naš program. Odluka može biti pozitivna ili negativna što znači da možete biti primljeni u program ili odbijeni.

Na osnovu naše procjene vaših kvaliteta, mogućnosti i očekivanih troškova donosite konačnu odluku o zvaničnom stupanju u program
Potpisivanje ugovora i početak zvanične saradnje

Srednje škole – Amerika