Osnovni cilj našeg postojanja i funkcionisanja je pomoć mladim sportistima da spoje, nespojivo, a to su sport i škola. Naš moto predstavlja zvijezdu vodilju i podsjeća nas na svrhu posla kojim se bavimo, a glasi “Sport i škola u isto vrijeme”.

Naime sistem na koji sport u Evropi, pa i u čitavom ostatku svijeta funkcioniše se, suštinski razlikuje od sistema na kom je zasnovan sport u SAD. U svim državama svijeta izuzev SAD fokus sporta je na profesionalizmu. Sportske aktivnosti se dešavaju po klubovima koji se takmiče u ligama koje ni na koji način nisu povezane sa obrazovnim institucijama i upravo tu i nastaje problem. Klubovi se trude da ostvare što bolje rezultate i da stvore što kvalitetnije sportiste te od mladih sportista ne rijetko zahtijevaju da napuste škole ili pak školovanje nastave vanredno da bi imali dovoljno vremena da više treniraju. Kada uzmemo u obzir i problem velikih udaljenosti između škola, klubova i mjesta stanovanja dolazimo do zaključka, kako teorijski tako i u praksi, da je praktično nemoguće ozbiljno se baviti sportom i školom u isto vrijeme.

SAD I Turska su svoj sistem koncipirali potpuno drugačije i fokus stavio na amaterizam te sve sportske aktivnosti pozicionirao u obrazovne institucije (srednje škole, prep škole, više škole i univerzitete) sa ciljem da prevaziđe probleme o kojima smo govorili u prethodnim rečenicama. USPJELI SU DA POVEŽU NESPOJIVO! Naša vizija je ostvarivanje snova našim Klijentima Naša vizija je pomoć mladim sportistima u pronalaženju mogućnosti za upis u srednje škole i na univerzitete koji će im pruziti sjajno akademsko i sportsko iskustvo i koji će zasigurno ostaviti neizbrisiv trag na njihovu budućnost Naša vizija je pomoć u usmjeravanju ostatka života naših Klijenata i ogleda se u sloganu “Usmjeri svoju budućnost” zato se prijavite u naš program što prije i pomozite nam da ostvarimo našu viziju!

 mmbasket logo veliki