KK SUTOMORE: KAKO DA ”KEKECI” POSTANU ”ITALIJANI”

KK SUTOMORE KAKO DA KEKECI POSTANU 'ITALIJANI'

U mladoj Opštini Sutomore već 13 godina se mogu čuti odjeci košarkaških lopti u Osnovnoj školi Kekec. Istoimeni klub, koji promoviše košarku u ovom gradu, je u tom periodu, s obzirom na ne baš optimalne uslove za rad, ostvario zapažene rezultate. Predsjednik Sutomora, Marko Rajović, napravio je i saradnju sa ekipama sa sjevera Italije gdje se već nalaze dva mlada momka: jedan je ponikao u ovom klubu, drugi u podgoričkoj Budućnosti. Radi se o Čelisu Taflaju i Milošu Divcu koji su postali članovi KK Pistoja i kojima je, osim odličnih uslova za napredovanje u košarci, obezbijeđena i prilika da se školuju u jednoj od najprestižnijih srednjih škola na cijeloj čizmi. Predugovor sa Pistojom su potpisali Marko Stanišić i Kristijan Subotić i oni će u avgustu postati ”Italijani”.

Lična karta
Naziv: Košarkaški klub Sutomore
Datum osnivanja: 2000. godina

Predsjednik Rajović, koji jedini u Crnoj Gori ima sertifikat za funkcionalno testiranje košarkaša, govorio je za naš sajt o svom klubu:

Kada je KK Sutomore osnovan i ko radi sa djecom u klubu?

- Košarkaški klub Sutomore osnovan je 20.12.2000. godine. Treneri u klubu su profesor, viši košarkaški trener i magistar sportske medicine Marko Rajović i Miloš Rajović. Želimo da naglasimo da Košarkaški klub ’’Sutomore’’ kao prvi i jedini sportski kolektiv u Sutomoru postoji već 13 godina. Za vrijeme našeg rada, u veoma lošim uslovima, postigli smo izuzetne rezultate.

U kojim salama trenirate? Kako ste zadovoljni uslovima za rad?

- Jedini sportski objekat u Sutomoru je sala OŠ ”Kekec” u kojoj treniramo 5 puta nedjeljno. Malih je dimenzija i u dosta lošem stanju, pa smo primorani da sve utakmice igramo u Baru u OŠ ”Meksiko”.

Na šta ste posebno ponosni kada je Vaš klub u pitanju?

- Naši mlađi pioniri su državni prvaci za sezonu 2010/2011, pionirski prvaci Crne Gore 2006/2007, drugi u Crnoj Gori sa starijim juniorima 2007/2008, treći sa mlađim pionirima, školski državni prvaci 2008/2009, kao i učesnici velikog broja završnih turnira mlađih selekcija.

Šta ovaj sportski kolektiv predstavlja za Sutomore? 

- Postojanje kluba je od velikog značaja kako za Sutomore, tako i za našu Opštinu. Pravilno usmjeravanje djece i njihova socijalizacija najbitniji su segmenti našeg društva.

U kojim takmičenjima Vaše selekcije učestvuju?

KK Sutomore broji oko 70 članova i u ovoj sezoni prijavili smo sve selekcije, sem juniora.

Da li Vaš klub organizuje ljetnje kampove?

- Što se ljetnjeg kampa tiče od sljedeće godine će preko 200 mladih košarkaša sa sjevera Italije doci na kamp u Sutomoru, gdje će naš klub biti domaćin i organizator.

 Da li KK Sutomore prima nove dječake i djevojčice? Kome i gdje se mogu obratiti?

– Upis se vrši u sali OŠ Kekec, utorkom, četvrtkom i petkom od 18 do 21h

prosport-rs.com