MILAN NERADOVIĆ: ČUVAO SAM SAŠU VUJAČIĆA!

MILAN NERADOVIĆ ČUVAO SAM SAŠU VUJAČIĆA!

Prošle godine je Milan Neradović igrao u B crnogorskoj ligi, a ove sezone se njegov tim Berane se nije prijavio za učešće u šampionatu, pa je 21-godišnji bek šuter ostao bez angažmana.

Milan je mjesecima bezuspješno pokušavao da se ”skući”, ali je svuda nalazio na zatvorena vrata. Međutim, u životu se često desi da se jedna vrata zatvore, ali se druga, mnogo veća, otvore.

Mladi Beranac je početkom godine dobio poziv da učestvuje ”UBA Turkey games’ u istanbulu i da se izbori za košarkašku stipendiju na nekom od turskih univerziteta.

Milan nam je pojasnio o kakvom turniru se radi:

”Radi se o međunarodnom turniru, na kojem igrači bez angažmana imaju priliku da igraju sa profesionalnim turskim ekipama i na taj način pokušaju da im se nametnu. Ekipa je sastavljena od igrača iz 8 različitih država i svi su došli sa istim ciljem. Uba Turkey games traje dvije nedelje, od 10. do 24. januara. U tom periodu igrači imaju 7 utakmica sa ekipama iz prve i druge turske lige.’

Utisci Crnogorcia iz Turske su pozitivni:

”Bilo je sjano igrati sa ekipama od kojih neke imaju budžete i do 5 milona eura. Imao sam šansu da čuvam dvostrukog šampiona NBA lige Sašu Vujačića! Ekipe sa kojima smo igrali su Istanbul, DSI, Acibadem, Istanbul BSB, FMV Isik, Efes 2, Sakaria i Itu. Svi igrači su smješteni u hotelima, uslovi za trening i utakmice su na nivou profesionalnih evropskih ekipa…”

Neradović je na kraju izrazio zadovoljstzvo svojim igrama, koje će mu, po svemu sudeći, donijeti košarkašku budućnost u Turskoj:

”Zadovoljan sam onim što sam pokazao na ”exposure games” obzirom da sam igrao mnogo jake utakmice sa veoma ozbiljnim ekipama. Nakon razgovora sa ljudima iz organizacije postoji velika šansa da dobijem punu košarkašku stipendiju na jednom od prestižnih turskih univerziteta na ljeto 2015. Trenutni prioritet mi je da odigram jaku polusezonu, kako bih se što bolje spremio za novu strenicu u mojoj karijeri!

MILAN NERADOVIĆ ČUVAO SAM SAŠU VUJAČIĆA! 2

prosport-rs.com