MM BASKET: SPORT I ŠKOLA MOGU ZAJEDNO!

MM BASKET SPORT I ŠKOLA MOGU ZAJEDNO!

”S obzirom da je sistem bavljenja sportom takav da ukoliko neko želi ozbiljnije da se bavi košarkom mora napustiti školu, odlučili smo da pomognemo mladim, ambicioznim košarkašma i pronađemo im angažmane gdje će moći da treniraju i redovno pohađaju nastavu”, objasnio je za naš portal Marko Rajović ciljeve MM Basketa.

Osnivač ove menadžerske agencije je nastavio:

”U saradnji sa agencijom Profutura Sports iz Beograda, od koje smo uzeli zastupništvo za Crnu Goru, u prošloj godini uspjeli smo da pronađemo angažman za sedam košarkaša u SAD. Sa agencijom UBA Turke, od koje smo takođe dobili zastupništvo za cijeli region, našli smo angažman za četiri mlada košarkaša. Naravno, treba napomenuti, da dva igrača sa punim stipendijama imamo u Londonu, kao i dva u Italiji. Ne treba preskočiti Čičića koji je u KK”Grosuplje”-Ljubljana i Jokić Matiju koji je potpisao za KK ”Mega vizura”.

MM Basket je agencija kojoj je osnovni cilj postojanja i funkcionisanja, pomoć mladim sportistima da spoje, naizgled nespojivo, a to su sport i škola.

”Sistem sporta u Evropi, pa i u drugim djelovima svijeta, funkcioniše potpuno različito od sistema na kom je zasnovan sport u SAD i Turskoj. U svim državama svijeta, izuzev ove dvije, fokus sporta je na profesionalizmu. Sportske aktivnosti se dešavaju po klubovima, koji se takmiče u ligama koje ni na koji način nisu povezane sa obrazovnim institucijama, i upravo tu i nastaje problem. Klubovi se trude da ostvare što bolje rezultate i da stvore što kvalitetnije sportiste, te od mladih sportista nerijetko zahtijevaju da napuste škole ili pak školovanje nastave vanredno da bi imali vremena da više treniraju. Kada uzmemo u obzir i problem velikih udaljenosti između škola, klubova i mjesta stanovanja dolazimo do zaključka, kako teorijski, tako i u praksi, da je skoro nemoguće ozbiljno se baviti sportom i školom u isto vrijeme. SAD i Turska su svoj sistem koncipirali potpuno drugačije i fokus postavili na školu i trening u isto vrijeme.”

”Naša vizija je pomoć mladim sportistima u pronalaženju mogućnosti za upis u srednje škole i na univerzitete koji će im pruziti sjajno akademsko i sportsko iskustvo i koji će zasigurno ostaviti neizbrisiv trag na njihovu budućnost’‘, zaključio je Rajović.

prosport-rs.com